Vrouw wandelt in herfstbos

Lekker wandelen in het bos

Wanneer je het Vastendieet toepast, zul je langzamerhand gaan merken dat je lichaam en hoofd in balans gaan komen. Je komt lekkerder in je vel te zitten, doordat je kilo’s kwijtraakt. Je beweegt makkelijker en gezonder leven geeft een goed gevoel in je hoofd.

Vastendieet is eenvoudig te volgen

Het fijne van het Vastendieet is dat je niet krampachtig iedere dag met een dieet bezig bent. Wanneer iemand je uit eten vraagt is dit geen probleem, je kunt gewoon heerlijk uit eten op de dagen dat je niet vast. Zo kom je niet in de knel en men vindt je niet “ongezellig” omdat je vastzit in een maandenlang streng dieet om af te vallen. Het volgen van het Vastendieet geeft een veel zorgelozer gevoel dan bijvoorbeeld dagelijks calorieen moeten tellen.

Voldoende beweging

Wanneer je, naast het volgen van het Vastendieet twee dagen per week, ook nog zorgt dat je voldoende beweegt, heeft dat een nog positiever effect op je welzijn. En zwaar sporten hoeft niet, ook hierin hoef je niet krampachtig bezig te zijn met een of ander zwaar trainingsprogramma.

Dr. Michael Mosley laat in zijn documentaires regelmatig zien dat zwaar en langdurig sporten niet nodig is om gezond en fit te worden en blijven. Sterker nog, zwaar sporten heeft niet bij iedereen meer effect dan licht bewegen, en is soms dus niet eens effectief.

Maar bewegen is wel belangrijk. Ben je gewend om ‘s-avonds uitgeblust op de bank voor de TV te hangen? Dat mag, maar ga dan eerst even een uurtje wandelen na je avondmaaltijd. Lekker even buiten ontspannen en je hebt meteen je dagelijkse portie beweging.

In balans

Alle kans dat je beter slaapt na wat beweging en je gaat je lekkerder in je vel voelen. Een wandeling van een kilometer of vijf verbrandt ook ongeveer 300 Kcal, zodat je ook nog eens extra vet verbrandt.

Voor veel mensen die met het Vastendieet zijn begonnen is het een echte lifechanger. Ze voelen zich fitter, slanker en zitten beter in hun vel!